4 от 5 Вечеря – салата от финокио (резене) със скариди Сварете 40 г пълнозърнест ориз в подсолена вода, отцедете го и го оставете да изстине. Почистете и нарежете на ивици 1 малка глава финокио и ½ жълта или зелена чушка. Нарежете на ситно и 1 малка главичка лук. Смесете зеленчуците с ориза, направете дресинг от сока на един портокал, 1 ч. л. зехтин, сол и черен пипер и залейте салатата. Задушете леко в тиган 100 г сварени скариди (може и замразени), поръсете ги със сока на 1 лимета (зелен лимон), със малко сол и черен пипер и ги сервирайте върху салатата. Около 300 калории © iStock 29.03.2019 Споделете Facebook Twitter Pinterest Viber Предишен Следващ 8 ползи за ума при редовен секс